Odpoledne se na hřišti v Libkově sešlo celkem 31 dětí se svými rodiči a prarodiči a samozřejmě také ostatní občané obce Libkov. Pro zúčastněné byly připraveny sportovní i zábavné soutěže, například chůze na chůdách, skákání v pytlích, překážková dráha s pinpogovým míčkem, slalom s gymnastickým míčem, vození dětí na koni apod.

Děti dostaly u každého stanoviště razítko na „sbírací kartičku“. Někteří rodiče, prarodiče a samozřejmě všechny děti se všech připravených soutěží zhostili s úspěchem. Děti obdržely diplom za účast, malou věcnou a samozřejmě i sladkou odměnu a špekáček, který si sami opékaly na připraveném ohništi. Akce se moc vydařila, a to jak vzhledem k pěknému slunečnému počasí, tak dobré organizaci, ale hlavně díky všem zúčastněným dětem, protože především pro ně byla akce pořádána.

Organizátoři děkují všem maminkám, tatínkům a ostatním, kteří se podíleli na přípravě a hlavně samotném průběhu akce a doufají, že se všichni těší na další podobnou akci uspořádanou v naší malé obci.

Autor: Milada Černá

SNÍMÁNÍ pergamenových výlepů pomocí studené páry.
Horšovskotýnský archiv restauroval vzácný prvotisk