„Letos máme již XXI. ročník této soutěže. Brzy budou moci pilní sběrači z Domažlicka, a to v týdnu od 5. do 9 května, svůj sebraný čistý obalový hliník odevzdávat na Městském úřadě Domažlice," upozorňuje Petr Sladký z odboru životního prostředí MěÚ Domažlice.

Také tentokrát se bude sesbíraný alobal shromažďovat v budově MěÚ v ulici U Nemocnice (budova Komerční banky).

„Vše musí být při předání označeno u jednotlivců těmito údaji: jméno, příjmení, věk, adresa, u školou povinných soutěžících také škola a třída. Kolektivy musejí sesbíraný alobal opatřit svým názvem, dále připojit adresu a uvést počet sběratelů," připomíná Sladký, který rád zodpoví veškeré dotazy k podmínkám a průběhu soutěže. Kontakt na Petra Sladkého: pracoviště U Nemocnice 579, Domažlice, tel. číslo 379 719 267, e-mail: sladky@mesto-domazlice.cz.

Vyhodnocení se uskuteční do konce tohoto školního roku v obřadní síni radnice Města Domažlic. Osobně pozváni budou nejlepší jednotlivci i kolektivy.

„Všichni účastníci budou odměněni diplomem a nejpilnější sběrači také pěknými cenami," zakončil Sladký s tím, že výsledky budou zveřejněny v tisku a na internetových stránkách Města Domažlic.

Stalo se již tradicí, že alobal je předáván ve velké míře v podobě výtvarných děl.