„Akci jsme připravili pro děti ze všech pěti oddělení – od nejmenších školáků až po ty starší," upřesnila Deníku vedoucí vychovatelka Lenka Němečková s tím, že v pátek rodiče děti přivedli v 18 hodin a vyzvednout si je měli druhý den mezi osmou a půl devátou ranní.

Navzdory tomu, že jim hrozilo strašení, se děti spaní v družině nemohly dočkat.

„Veronika se na to strašně těšila a jak jsme přišly v pátek ze školy domů, pořád se ptala, kolik je hodin, kdy už půjdeme. Opakovaně se ptala, jestli jí namaluji pavučinu na tvář a zda už ,jestli už se může obléci. Je to super,až jim člověk závidí za nás nic takového nebylo. Chtěla bych být malá muška a proletět školou, co se tam teď asi děje," uvedla Deníku v pátek večer paní Kateřina, maminka osmileté Veroniky Šatrové.

Dodala, že dcera si na sebe vzala čarodějnické šaty ozdobené barevnými listy a klobouk. „Ještě jsem jí narychlo musela dodělat dva pavouky, aby byla správná čarodějnice," doplnila.

Osmiletá Verunka Šatrová se nemohla spaní v družině dočkat.

Původně se na spaní v družině připravovala podle vedoucí vychovatelky devadesátka dětí.

„Nakonec je nás 83, protože některé onemocněly," hlásila, když jsme dlouhý zástup strašidel potkali v Domažlicích krátce po 18. hodině při průvodu městem s lampiony. Ještě předtím se děti navečeřely a připravily si spaní – karimatky a spací pytle. Po návratu je čekal program.

„Budou po škole hledat deset strašidýlek, u každého budou plnit úkol a uspějí-li, získají indicii. Napoví jim, kde je ve škole, po které se budou pohybovat za svitu baterek, schovaný poklad. Budou muset například složit ducha, prolézt obří pavoučí sítí, čeká je slalom za pavoučími vajíčky a luštění morseovky," prozradila nám po průvodu některé úkoly Němečková s tím, že v bedně s pokladem bude mít odměnu každé oddělení.

O děti se během strašidelného programu a spaní v družině staralo pět vychovatelek a praktikantka, takže rodiče o ně nemuseli mít obavy. Ty neměly ani vychovatelky, děti si totiž ustlaly každé vedle nejlepšího kamaráda.

„Musím pochválit maminky, protože dětem s sebou napekly a připravily spoustu dobrot. Sladké, slané, přitom to zvládly i tématicky, třeba ozdobené pavouky a halloweeenské perníčky," pěla chválu hlavní vychovatelka.

A jak se akce vydařila?

„Verunka přišla plná dojmů. Vyprávěla, jak s lampiony šli až k věži a po škole chodili potmě s baterkami. Jídlo, co měla s sebou, ani nezbaštila. Upekla jsem jí muffiny, ty snědli a měli také ještě další dobrůtky, co si přinesly ostatní děti," uvedla za dceru maminka.

Fotografie ze školy najdete ZDE