„V prvním ročníku se soutěžilo o nejlepší domácí pizzu, další rok se soutěžilo o nejlepší štrůdl a letos zase přišly na řadu řízky,“ uvedla Deníku Jana Šimková, kronikářka obce.
Bylo na každém soutěžícím, jak masovou pochoutku připraví.
„Řízky hodnotilo sedm porotců a celkem bylo ochutnáno 19 vzorků,“ doplňuje s tím, že poté bylo vyhlášeno 10 nejchutnějších řízků a soutěžící s nejmenším počtem udělených bodů byl odměněn cenou útěchy.
Po vyhlášení výsledků zpíval sál za doprovodu harmoniky. A aby to bylo to pravé řízkování, jedly se v průběhu večera přírodní vepřové řízky, které připravoval starosta s jedním ze zastupitelů.
„Všem moc chutnalo a nebylo to tím, že by si chtěli dva muže z vedení obce nějak předcházet. Na zdraví pak všichni připili také našemu novém občánkovi – Toníčkovi Líbalovi,“ zakončila kronikářka Šimková.