„Pátého ledna by měla firma pět nastoupit a dokončit rozdělané práce. V rámci zateplení budovy už jsou vyměněná okna, chybí dočištění okolo nich," uvedl v prvním lednovém týdnu Deníku starosta obce Václav Kalčík.

Pokračovat se bude s úpravami sálu.

„Musíme si pospíšit, abychom vše do konce ledna stihli dokončit, protože 7. února má být v sále první bál," podotýká starosta.

Veškeré úpravy budovy, jejíž druhou polovinu získala obec odkoupením od insolvenčního správce, neboť její vlastník, který polovinu objektu odkoupil od draženovských zemědělců a poté v ní provozoval noční klub a diskotéku, se dostal do finančních potíží. Řízení se protahovalo a Újezdští museli na okamžik, kdy se stanou vlastníky celého objektu, čekat řadu měsíců.

Poté, co objekt získali do vlastnictví, nastoupili místní hasiči a sokolové, aby při brigádách vyřezali rezavé radiátory ústředního topení, dále i prasklé rozvody vody, která na řadě míst oloupala malbu. ´Chuťovkou´ bylo vyklizení roky uzavřeného nočního klubu se spoustou zatuchlého čalouněného nábytku, což prováděli loni v dubnu, přičemž poslední akcí konanou v sále byla 29. března zábava pořádaná TJ Sokol Újezd.

Od té doby v kulturním domě skončily nemalé peníze.

„Zateplení budovy vysoutěžila firma, jež je provádí, za 2,1 milionu korun bez DPH, přičemž z převážné části je pokryje dotace. Zatím nás tedy úpravy kulturního domu moc nestály, účtovat se budou až letos. Na úpravu interiéru počítáme s částkou přesahující půl milionu korun," říká Kalčík.

Domnívají se Újezdští, že bude uvedená suma stačit?

„Těžko říct, ale počítáme s rezervou. Při každé rekonstrukci se přijde na to, že leccos by se dalo udělat jinak, že by to bylo nejen hezčí, ale pro budoucí provoz výhodnější. V první řadě chceme, aby byly hotový sál a jeho zázemí, připravené na různé akce. Potom budeme postupovat dál podle finančních prostředků a dělat další úpravy, které nemají vliv na využití sálu," zakončil starosta Kalčík.