Plnění a dekorace vajíček uvařených natvrdo zaujaly Tomáše Škardu z 3. ročníku oboru kuchař–číšník na domažlickém učilišti na čtyřdenním kurzu studené kuchyně, který vedl mistr – kuchař Vladimír Picka, který se ve svém soukromém kuchařském studiu na tuto oblast gastronomie specializuje.
„Bavilo mě plnění vajíček našlehanou pěnou a jejich další zdobení,“ uvedl Škarda.

Osmnáctka žáků z domažlického učiliště se zdokonalovala v přípravě masových a sýrových rolád, tradičního japonského sushi, mořských živočichů , pomazánek i kombinovaných nářezů.

„Je vidět, že domažlická škola gastronomií žije. Hodně investovala do cvičné kuchyně. Věřím, že to zde bude zanedlouho stěžejní obor, který díky turistickému ruchu už teď silně patří k tomuto kraji,“ konstatoval kulinářský lektor, který se na učilišti vrátil už poněkolikáté.