Sezona venkovního koupání je za námi. Letošní léto bylo výjimečně horké a suché a venkovní koupaliště, rybníky a nádrže si na nedostatek návštěvníků nemohly stěžovat.

Pro nejpopulárnější koupaliště Babylon letos nebyly výjimkou ani dny, kdy dorazily dva tisíce návštěvníků.

„Letošní sezona byla dobrá, hlavně ale byla klidná, příjemná a celkově pohodová," zhodnotil provozovatel Bořek Novotný. „V letošním roce jsme nenechali nic náhodě a před sezonou jsme se pustili do pořádné přípravy. Náklady na údržbu, výplaty a opravy byly velké. Občas bylo trochu moc horko, ale lidí přicházelo hodně. Mnoho z nich často až po 18. hodině, kdy měli po práci a kdy už nebylo parkoviště u koupaliště placené. Je skvělé, že se během sezony neobjevily žádné problémy nebo průšvihy. Byla to dobrá sezona," zakončil.

Nadšený je i Zdeněk Zrůst, provozovatel Lomečku u Starého Klíčova. „Letos byla super sezóna. Poprvé po letech vše fungovalo opravdu tak, jak má, nic zlého se nestalo a lidí bylo opravdu hodně," říká. „Občas sice přišlo lidí méně, protože prostě bylo až příliš velké horko, důležité ale je, že chodili opravdu každý den v týdnu."

Ani Lomeček se však nevyhnul nadměrnému suchu a Zrůst si musel každé ráno pořádně přivstat, aby zaléval žíznivé rostliny. „Měli jsme celý areál krásně zelený, jako v pohádce, ale stálo to spoustu práce," dodal provozovatel.

Sucho způsobilo problémy i v Němčicích, kde najdeme Koupaliště Pod Horou.

„Přibližně do poloviny sezony byla voda čistá a všechno dobré, ale potom už bylo příliš dlouho sucho. Nebyl dostatek vody na dopouštění, na výměnu vody v koupališti," vysvětlil starosta Němčic Jan Hvizd. „Dál jsme odebírali vzorky a z hlediska hygieny byla voda pořád dobrá a nezávadná, ale už nepůsobila tak kvalitním dojmem. Některým lidem to vadilo, tak jsme v polovině sezony přestali vybírat vstupné. Ale přesto si myslím, že letošní sezona se nám vcelku vydařila," dodal.