Přestože se v době návštěvy naší Mokré hlídky koupaliště vzpamatovávalo z bouřky s lijavcem, bylo na první pohled poznat, že největší předností je bezesporu čistá a svěží voda. Měla příjemných 24 stupňů Celsia.

Nádrž je kdykoli zdarma přístupná, s dostatečnou parkovací plochou, najdeme zde bytelné lavičky, dvojici nepříliš vábně vypadajících dřevěných kadibudek a dvě zděné převlékací kabiny, které jsou však zamčené, zdevastované a přes hustý porost jen těžce dostupné. Samotná nádrž má pohodlný přístup do vody z několika kamenných schodišť, pěknou skluzavku a také skákací můstek, ovšem s nebezpečně nalomeným zábradlím. Občerstvení zde nenajdeme.

Areálu by neuškodilo častější sekání trávy, především břehy nádrže jsou značně zarostlé a vegetace místy natahuje své zelené prsty daleko do vody.

Zdaleka největším problémem jsou však hromady odpadků, které výrazně kazí dojem z jinak sympatického prostředí – v okolí nádrže nenajdeme jediný odpadkový koš.

„Odpadkové koše nám tady rozhodně chybí nejvíc, přitom vloni tady byly," shodly se dvě dámy, Jitka a Vendula, které se v průběhu naší kontroly přišly vykoupat.

Zbytky svačin, plastové lahve i použité plenky neohleduplní návštěvníci nenechali volně pohozené, ale projevili alespoň trochu snahy a zanechali je zde nacpané v igelitových taškách či krabicích. Dá se tedy předpokládat, že alespoň část z nich by koše využívala.

„Častější sekání trávy a vysekávání břehů by to určitě také chtělo a znovu zprovoznit převlékárny by jistě také nebylo nijak těžké," poznamenaly návštěvnice Jitka s Vendulou. „Ale pro koupání je důležité, že voda tu je ve srovnání s Babylonem nebo Sycherákem naprosto perfektní," dodaly.

Hodnocení:

(známkování jako ve škole)
Otevírací doba: 1
Vstupné: 1
WC: 4
Sprchy na pláži: 5
Občerstvení: 5
Vybavení areálu: 3
Nádoby na odpadky: 5
Čistota areálu: 3
Parkoviště: 1

Vodní nádrž u Poběžovic nabízí klidné prostředí a skvělou vodu ke koupání. Nepotřebuje ani tak stánek s občerstvením nebo více atrakcí, stačilo by vrátit odpadkové koše a častěji krotit zeleň.

Celková známka: 3