Babylon, nejnavštěvovanější přírodní rybník v regionu, zahájil sezonu 1. června. „Novinkou letošní sezony je možnost umístit psa do připravených kotců. Majitel se může jít vykoupat a pak si jej zase vyzvednout,“ říká Bořivoj Novotný ze společnosti Vinička, která areál provozuje.

O víkendu budou již v provozu stánky a další zázemí babylonského areálu.

„Letos i v příštích letech je vstup na pláž zdarma, zpoplatněné je jen parkování,“ uvedl starosta Domažlic Miroslav Mach.
Na sezonu se připravuje i malé, ale příjemné koupaliště v Němčicích u Kdyně, které před pěti lety prošlo rekonstrukcí.

„Koupaliště právě napouštíme a zrovna se chystáme na nátěry a další pravidelnou údržbu. Už začíná fungovat i místní bufet,“ uvedl starosta Jan Hvizd s tím, že koupací sezona začíná v Němčicích kolem poloviny června. „Letos bychom opět chtěli zavést vstupné, které je však téměř symbolické – deset korun pro dospělé a sedm pro děti. Vloni jsme vstupné zrušili, protože bylo málo vody a nebyla nic moc, letos se však zdá, že máme dobrou vodu,“ doplnil starosta.

V plném provozu je již i oblíbené koupaliště ve Kdyni. Restaurace na Hájovně také zahájila plný provoz. Pod koupalištěm byla před několika dny také dostavěna hráz na potoce, která má zachycovat vodu při přívalových deštích.

Volná místa na táborech rychle mizí.
Volná místa na táborech rychle ubývají