Rozsáhlé práce, které jsou pro záchranu kostelních varhan nutné, by měly být s největší pravděpodobností zahájeny v průběhu tohoto roku. Kdy přesně začnou, zatím není známo, snad v brzké době.

V tuto chvíli je plánovaná akce ve fázi čekání. Státní pozemkový úřad Domažlice totiž čeká na rozhodnutí památkového úřadu, bez kterého není možné postupovat dál.

„Jedná se o takové rozhodnutí, díky němuž se budeme moci přihlásit o krajskou dotaci na opravu. Bez něj to bohužel nejde. Doufám, že to celé stihneme, jelikož na kraji už tato možnost běží a končí 19. února. Chtěl bych to zvládnout do 12. února. Doufám, že se mi to do té doby všechno podaří dát dohromady,“ informuje o stavu záměru Jan Kadlec ze Státního pozemkového úřadu v Domažlicích.

Památkový úřad je v této věci závislý na organologovi, který je na daný případ přesně určený. „Navštívit nás měl minulý týden ve středu, bohužel onemocněl, takže také z tohoto důvodu se vše natahuje,“ doplnil k přípravám oprav kostelních varhan Kadlec.

Senioři, kteří absolvovali převážnou část přednášek Domažlické senior akademie, byli při závěrečném setkání odměněni diplomy 
a  drobnými dárky z rukou velitele Městské policie Domažlice Petra Kubala a místostarosty města  Zdeňka Nováka.
Projekt Domažlické senior akademie přinesl úspěch