V 18 hodin zazní hudební podklad a příchozí si spolu zazpívají známé koledy Nesem vám noviny, Půjdem spolu do betléma, Veselé vánoční hody, Narodil se Kristus Pán a Pásli ovce Valaši.

Na řadě míst bude samotnému zpívání předcházet doprovodný kulturní program.

„V 17.00 hodin začne na pódiu u stromečku na náměstí programu Retro Vánoce, ve kterém vystoupí Hynek a Patrik Hradeckých, pěvecké sbory domažlických základních škol a sólisté privátní školy populárního zpěvu Lídy Nopové, následné společné zpívání koled ohlásí ponocný Roman Holub," popsal za organizátory z domažlického Domu dětí a mládeže Domino Jan Hrabačka. Spoluorganizátory akce jsou i Město Domažlice a tamní městské kulturní středisko. Pro dospělé bude v prodeji svařené víno.

V Bělé nad Radbuzou drží tradici akci Česko zpívá koledy v domažlickém regionu nejdéle. Letos se tam koná už desátý ročník.

„Každá akce, která spojuje lidi, obzvláště v tento čas, je u nás vítaná. Její námět se mi tehdy líbil a Bělá se rychle přihlásila," zavzpomínal starosta Libor Picka. „Každoročně na ni na naše náměstí přichází více a více lidí a to je známka toho, že obyvatele města i případné návštěvníky tato akce zaujala a baví je," konstatoval Picka.

Bělští navíc přichystali doprovodný kulturní program, v němž nechybí pouštění svíček ve skořápkách po vodě, prodej vánočky a punče nebo hudební vystoupení místních dětí.

Dalšími městy, kde se bude ve středu společně zpívat, jsou Staňkov a Horšovský Týn. Akce proběhne v tamních kinosálech. Horšovskotýnští ji doplní o každoroční Akademii tamní základní umělecké školy.