Dámy přijely z obcí Babylon, Velký Malahov, Spáňov, Postřekov, Všeruby, Chrastavice, Loučim, Nahošice, Milavče, Vílov, Zahořany, Koloveč, Chodská Lhota, Pasečnice a Havlovice – ano, tam všude si lidé půjčují klasické, na papíře tištěné knihy a samozřejmě je taky čtou. Poradu vedla Zdeňka Primusová, která všem připomněla nutnost vyplnit roční výkazy, představila novou kolegyni Lenku Vrbovou a upozornila na možnost čerpat finanční příspěvek na nákup nového počítače.
Vlasta Hauserová pak ukázala dort v podobě knihy s nápisem Čtení nás baví na jedné polovině a stylizovanou sovou na polovině druhé. Jeho porce doplnily vánočně vyzdobené stoly s chuťovkami, cukrovím a perníčky ve tvaru vánočního stromku pro každou přítomnou knihovnici.

„Já přišla do místní knihovny v roce 1976,“ ohlédla se Hauserová za svým profesním životem. „Nárok na důchod jsem měla už před čtyřmi lety, moc se mi nechtělo, a tak ředitelka řekla – dejte ten papír zatím do šuplíku.“ I v současné době chodí do knihovny příležitostně vypomáhat.

Tak jako každý rok uzavřela dopoledne Věra Závacká, která zajímavě přiblížila několik literárních osobností z doby renesance působících na Domažlicku.

Poradu kladně zhodnotila i knihovnice Babylonu Veronika Ptáčková: „Je milé se jednou za rok sejít a potkat se ostatními knihovníky.“

S přáním pěkných Vánoc a přítomnosti aktivních čtenářů v novém roce se pak rozjely do svých domovů.

 Zdeněk Huspek

Dětský sbor v Bělé nad Radbuzou vystoupil ještě před akcí Česko zpívá koledy.
Bělá i letos dodržela tradici s vánočkami