Ten se letos konal již podruhé, kvůli méně příznivému počasí se však tentokrát neodehrával u Muzea příhraničí, ale ve kdyňské sokolovně.

Návštěvníci si mohli pochutnat na dvou druzích zelí, vepřových výpečcích, pečené krkovici a kynutých, bramborových nebo chlupatých knedlících. Připravili je pro ně kuchaři z brnířovské hospody.

Kromě tohoto tradičního nedělního oběda si příchozí mohli pošmáknout také na ovaru s křenem, klobásách nebo černé zabijačkové polévce 'prdelačce'.

„Připravili jsme také soutěž s názvem Kdyňský Pivoj," uvedl Radek Čejka, který festival vymyslel. „Je to takový triatlon. Účastníci mají za úkol co nejrychleji sníst párek, vypít pivo a přeříznout trámek. Je na nich, v jakém pořadí," podotkl s tím, že na vítěze čekala vyřezávaná trofej.

Všichni si pak mohli užít muziku dechové hudby Václava Gusta a rockové kapely Ukradený Vjecy.