Jeho členové se scházeli pravidelně každou neděli v sále Modré hvězdy a poté i na jevišti místní sokolovny. Právě tam hra francouzských autorů Patricka Haudecoeur a Danielle Navaro­Haudecoeur měla premiéru.

Komedie o dvou jednáních vypráví o divadelním souboru, který připravuje nové představení, blíží se premiéra a nic není hotovo.

„Podle ohlasů návštěvníků byli spokojeni. Jsme moc rádi, kromě mě a Jana Věnečka nikdo neměl s hraním zkušenosti a valná většina tak vystupovala před lidmi poprvé,“ uvedl principál divadelního spolku Máj Jan Kuťka. Kdyňští ochotníci svoji hru v nejbližší době představí na horšovskotýnském zámku a v Černíkově. Právě v této obci se silnou ochotnickou tradicí sbírali své herecké zkušenosti pánové Kuťka a Věneček.

Oslavy výročí Chodské Lhoty.
FOTO: Chodská Lhota slavila výročí, hasiči dostali nový automobil

Černíkovští pomohli svým novým kolegům i zapůjčením zvukové aparatury.

I když se u některých herců objevila před prvním uvedením tréma, po vstoupení na jeviště opadla a představení nekomplikovala.

Kdyňští hru nacvičovali téměř devět měsíců. „Je to poměrně složitá hra,“ konstatoval Kuťka.

„Velkou pomocí pro nás byl výtvarník Václav Sika. Vytvořil pro naši hru povedenou scénu, odpadla nám tak velká starost s jejím zajištěním,“ dodal.

Pokud by někdo další měl zájem se do ochotničení ve Kdyni zapojit, soubor se novým přírůstkům nebrání.

„Podle toho, kdo by se případně přidal, budeme vybírat i další hru. Na konkrétní plán je teď ale ještě brzo,“ říká principál.