Město koupí další dům. Opět jde o objekt na kdyňském náměstí. V poslední době se stává, že čím dál více domů v centru je na prodej.

Tentokrát ale zároveň hrozilo, že město přijde o řeznictví. Kromě města si na dům dělali zálusk další dva zájemci.

„Jednání jsme vedli s majitelem Daliborem Pitterem. Dohodli jsme se na ceně 4 miliony 400 tisíc korun,“ řekl na posledním zastupitelstvu, které proběhlo 24. září, místostarosta Vladislav Vilímec. Návrh na koupi za tuto cenu, zahrnující rodinný dům na náměstí a stavební parcelu, si zastupitelstvo odhlasovalo téměř jednohlasně.

Dům je navíc vklíněn mezi dva další městské objekty – základní školu a dům, v němž bude fungovat poliklinika. „V patře nad řeznictvím jsou dvě bytové jednotky. Byty by se zrekonstruovaly a zařadily mezi obecní byty,“ řekl dále Vilímec.

Během jednání zastupitelstva se opozice vůči nákupu pustila do diskuse, zda si město může nákup domu dovolit. „Kdyby bylo město finančně ohroženo, tak bychom se do koupě domů a pozemku nepouštěli,“ uzavřel diskusi Vladislav Vilímec.

Pro město i občany je důležité, že v centru nevymizí klasické řeznictví.

„Osobně chodím raději nakupovat maso sem než balíčkované v supermarketu, chci vidět, co kupuji, a to v balíčcích často nejde,“ řekla občanka Kdyně Bětka Finková.

Myslbekovo sousoší už není skryté za plentou. Socha si prošla renovací.
Vzácné sousoší s novým kabátem