Postavit novou kapli na místě zničené stavby z roku 1870 se rozhodli nadšenci v čele s chalupářem Josefem Pivoňkou.

Se stavbou se začalo před dvěma měsíci a již bylo dokončeno obvodové zdivo ukončené ztužujícím věncem a byly vyzděny římsy. Tím byl vytvořen předpoklad k provedení krovu s věžičkou pro umístění zvonu z původní kaple, který se dochoval u jednoho z kocourovských usedlíků.

„Zhotovení zvoničky a montáže krovu nad kaplí se ujala firma Truhlářství a pilařská provozovna Václava Pikharta z Tasnovic za odborné spolupráce tesařského mistra Jiřího Volfíka z Horšovského Týna," uvedl Pivoňka. Na provedeném krovu bude ještě uložena folie a provedeno zalaťování pod taškovou krytinu. „Vzhledem k nízkým teplotám a nestálému počasí nebude možné provádět klempířské práce, které spolu s položením taškové krytiny budou provedeny až v příštím roce," dodal.

Kaple by měla být dokončena do konce října roku 2013. Výstavba je prováděna za spoluúčasti EU prostřednictvím Dispozičního fondu Euroregionu Šumava se sídlem v Klatovech a přijde na 600 tisíc korun. Finančně i prací přitom pomohla řada podnikatelských subjektů a na novou kapli přispěli i obyvatelé Kocourova.