„Podnětem bylo, když jsme jsme viděli, jaká je s ním zkušenost v jiných městech. Je to zatím jen ve fázi příprav. Kamerový systém bychom chtěli zavést v rámci projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj," uvedl starosta města Jan Mendřec. „Domlouvali jsme se o tom s policií. O víkendu jsou tu jen dva policisté, kteří musejí pokrývat hodně velké území. Kamerový systém by jim usnadnil práci. Kamery budou nahrávat a policisté následně mohou zhlédnout záznamy a vidět, co se ve městě dělo, a například tak snadněji určit pachatele. Je to důležitá součást prevence proti zločinu," dodává starosta s tím, že samotné povědomí o kamerách by některé mohlo odradit od narušování pořádku.

Obyvateli Zdeňku Šubrtovi by kamery ve městě nevadily, hlavně v centru.

„Na Jiráskově třídě jsou místa a podniky, na které by se mělo preventivně dohlížet. A hlavně by se mělo na kamery zachytit to, co se děje na hlavní silnici," upozorňuje. „Když už máme mít ve městě kamery, tak by bylo absurdní, aby se mohlo ještě někdy opakovat to, že někdo někoho srazí na silnici, ujede a nikdo neví, kdo to byl," poznamenal Šubrt.

Domažlice aktuálně svůj rozsáhlý kamerový systém ještě rozšiřují o prostranství u obou základních škol a lokalitu Chodského náměstí a Vodní ulice. O zavedení kamerového systému uvažuje v současné době také vedení Horšovského Týna.