Kalendář poprvé vyšel v roce 1995 a s vydáním na rok 2016 bylo tedy vydáno 21 ročníků tohoto kalendáře, který na svých stránkách představil stovky firem z Domažlic a z Domažlicka. Některé z nich již zanikly, většina se ale udržela do dnešních dnů. Řada z nich inzerovala již v prvním kalendáři z roku 1995 a zůstaly kalendáři věrné po celou dobu jeho vydávání.

„V prvních kalendářích inzerovaly i takové firmy, jakými byly místní pobočky bank a pojišťoven, které dnes mají svá generální ředitelství v Praze a problémy regionu, v němž žijí jejich klienti, je již nezajímají," uvedl Zdeněk Procházka z Nakladatelství Českého lesa, který kalendáře vydává.

Pokud bychom chtěli odhadnout celkový počet kusů kalendářů vydaných za uplynulé roky, jednalo se celkem o 110 až 120 tisíc kalendářů, v každém roce bylo vydáno kolem pěti až šesti tisíc kusů.

Na počátku se kalendář tiskl zcela jinou technologií přenášel se na tiskovou desku z folií a fotografie umístěné uprostřed kalendária byly na filmy přenášeny v Českých Budějovicích a na tiskové montáže jednotlivě nalepovány. V posledních deseti letech se již tisklo z digitálních podkladů.

„Doba se ale rychle mění a tištěné slovo, kalendář i reklamu likviduje chiméra elektronického sdělení a poctivou knihu elektronická čtečka. Stará dobrá knihkupectví vytlačují knižní řetězce, které patrně za určitý čas také zmizí a poté možná nastane i úplný konec klasické tištěné knihy," řekl Procházka. „Nejinak je tomu i u našich kalendářů. Generace podnikatelů, se kterými jsme před dvaceti lety začali připravovat první kalendář, pomalu odchází na odpočinek a další firmy zanikají kvůli stále složitější byrokracii, zkrátka obyčejný živnostník to nemá v Čechách jednoduché a definitivní útěk na chalupu či chatu je asi to nejlepší co může utahaného českého podnikatele potkat. Proto i my na základě opakovaně zjištěných skutečností a ubývajícího zájmu vydáváme tento kalendář naposledy," dodal nakladatel a poděkoval všem firmám, které kalendář podporovaly a tím nakladatelství přispívaly i na vydávání knih o Domažlicku a Českém lese.

Od roku 2017 se kalendáře podnikatelů Domažlicka stanou archivním materiálem, který jednou v budoucnu umožní případným zájemcům zjistit, jaké firmy v Domažlicích a na Domažlicku pracovaly a čím se na přelomu 20. a 21. století zabývaly.

První kalendář z roku 1995.