Soutěž v kreativitě, nápaditosti, aby si žáci své zkušenosti a dovednosti porovnali mezi sebou, pořádá Střední odborné učiliště Domažlice. „Máme zde zástupce ze Šumperka, Litoměřic, Prahy, Sokolova a z Plzeňského kraje jsou zde žáci ze Sušice, Klatov, Plzně a samozřejmě i naši ze Stoda a Domažlic,“ řekla ředitelka SOU Domažlice Zdeňka Buršíková.

Téma znělo Moderní ženich a moderní nevěsta a soutěžilo se v kategoriích make-up, facepainting, dámský účes a pánský účes. „Jsem zvědavá, jak dnešní mládež dokáže tohle téma pojmout. Je to velmi důležité téma především pro obor kadeřník, protože součástí praktické závěrečné zkoušky bývá společenský účes,“ poznamenala ředitelka.

Tradiční masopust v Postřekově na Domažlicku vyvrcholil velkým průvodem mnoha set účastníků v krojích, převlecích i maskách. Nechyběli jezdci ani  na koních a alegorické vozy se zdravotníky nebo cvičenci.  /foto Petr Eret/
Masopust v Postřekově na Chodsku vyvrcholil v úterý velkým průvodem maškar

Dle jejích slov je o obor kadeřník stále velký zájem v Domažlicích i ve Stodě a stejné je to i na školách v Sušici a v Klatovech, kde se vyučují kosmetičky a vizážisté. Veřejnost může služby studentů využívat v salonech, které mají jednotlivé školy.