„Vylíhnuté vánoční překvapení bylo roztomilé a kachně jménem Kuře se má čile k světu. Jen se opět potvrzuje tradice 'zvláštních' útulkových obyvatel – kachně Kuře je tak zapřisáhlý a ortodoxní masožravec, že by mu Tyranosaurus Rex mohl jen tiše závidět. Naše kachně by za psí konzervu dalo život," popsala vedoucí útulku Blanka Schröpferová s tím, že útulku se v novém roce bohužel nevyhnuly ani špatné věci a od soboty opět řeší  další případ týrání koně, tentokrát na severním Plzeňsku.

„Případ jsme začali řešit ve spolupráci s plzeňskou veterinární správou a čekáme, jak vše dopadne. Snad se zadaří a do útulku přibude další zachráněný koník, kterého tady čeká lepší život," doufá vedoucí útulku a při ohlédnutí za uplynulým rokem děkuje všem, kteří útulku pomáhají.

„Velice se vážíme podpory a pomoci všech čtenářů, kteří nám v případě nouze pomohou s řešením případů týraných zvířat a s výkupy týraných koní. Velice nás těší, že hodných a všímavých lidí je stále hodně a že nejsou lhostejní ke špatnému zacházení se zvířaty," říká Blanka Schröpferová.

Připojuje i další poděkování: firmě ZKD Sušice za loňskou podzimní akci na podporu hipoterapie, Jiřímu Anderlemu z Klenčí pod Čerchovem za neúnavné organizování akcí a podporu útulku. „Pomalu ale jistě už chystáme koníky na každoroční klenečský Masopust, kdy útulkoví koně jdou vždy čestně v čele Masopustního průvodu," připomíná vedoucí a pokračuje: „Také bychom velmi rádi poděkovali žákům ze Základní školy v Horšovském Týně, kteří útulku v prosinci předali pro koníky finanční dar získaný sběrem lesních plodů a těšíme se na jejich návštěvu v útulku. Poděkování si také určitě zaslouží Josef Tauer z Klenčí, který ve dne v noci či o víkendech je ochoten poskytnout veterinární péči útulkovým zvířatům. Díky němu nás může stále zlobit kačer Adolf, kterému vyléčil zlomenou nohu a spousta dalších zvířátek."