Ve skupině Filipová zveřejňuje fotografie obrázků určených k aukci. Vyvolávací cena obrázku je 500 korun, minimální výše příhozu je 200 korun. Na účet 4309250073/0800 je samozřejmě možné přispívat i mimo zmíněné dražby dětských maleb.

Od každého obrázku pořídila Filipová dvě kopie, takže vítěz aukce dostane originál a další dva nejvýše přihazující účastníci aukce dostanou na památku alespoň kopii daného obrázku.

Po obdržení peněz ze všech aukcí odešle Filipová celkovou sumu na konto Dětského domova v Žytomyru a průběh transakce zveřejní ve skupině, aby všichni měli jistotu, že se peníze dostaly dětem, které pomoc opravdu moc potřebují.

„Pojďme společně pomoci těm, které nemohou svůj strach z války rozptýlit v náruči milujících rodičů,“ oslovuje návštěvníky své Facebookové skupiny Filipová.

V řešeném zhruba 1,1 km dlouhém úseku proběhne rekonstrukce konstrukčních vrstev vozovky a bude provedena úprava šířkového uspořádání silnice.
V Brnířově začnou v pondělí opět stavební práce na silnici

V březnu 2019 navštívila Jana Filipová své přátele na Ukrajině. Při této cestě se seznámila s ředitelkou Dětského domova v Žytomyru, městě necelých 140 kilometrů od Kyjeva. V domově žijí mimo jiné i váleční sirotci z roku 2014. „Kdo ví, kolik sirotků tam bohužel přibude po této válce,“ dodává smutně.

Filipová se do tohoto zařízení vracela, probírala s ředitelkou její strasti a skamarádila se s některými dětmi. „Paní ředitelka nemá svou roli vůbec lehkou, protože jestli je v České republice na sociální programy málo peněz, tak na Ukrajině je to asi tak stokrát horší,“ zhodnotila rozdílné poměry s tím, že státní peníze vystačí pouze na úplný základ – jídlo, energie, platy personálu.

Ovšem v domově se nachází děti velmi malé a často bohužel s nějakým fyzickým postižením. Takže na pleny, přebalovací pulty, rehabilitační pomůcky, invalidní vozíky a podobně musí paní ředitelka shánět peníze od sponzorů.

Ředitelka by svou práci neměnila, i když přiznala, že někdy si sahá na pokraj sil. Přesto své svěřence miluje a chce, aby měly ke svému vývoji v rámci možností všechno, co potřebují.

Ludvík Pechovský prozradil, že je rád, že získal zkušenosti před kamerou a poznal zajímavé lidi a ochutnal nová jídla.
Denně mi chodí několik pracovních nabídek, říká výherce Prostřeno

Při poslední návštěvě dětského domova si Filipová odvážela od ředitelky smlouvu o sponzorství. „Je na ní mé jméno a má krásné kulaté razítko, což jsou nezbytné dva předpoklady pro to, abych jim mohla darovat nějaké peníze. Bohužel ze svého rozpočtu jsem schopná jim darovat pouze menší částky,“ uvedla.

Tehdy dostala na památku i 26 krásných obrázků, které pro ni děti z domova namalovaly. Na každé čtvrtce je zezadu nalepen popisek se jménem, věkem a stručnou charakteristikou malého autora.

Dobročinná aukce obrázků přinesla na pomoc dětem z Žytomyrského domova zatím téměř 100 tisíc korun.

„Sláva Ukrajině!“ dodává Filipová, která se dostala do povědomí veřejnosti mimo jiné tím, že se soudí s ex premiérem Andrejem Babišem kvůli jeho výrokům o demonstrantech.