„Poslední úprava byla ze sedmdesátých let. Povrch byl z betonu, který moc nevydržel, začal se drolit a situace byla docela kritická,“ vzpomíná místostarosta Horšovského Týna Václav Mothejzík. „Povrch byl opravdu špatný a hrozilo i nebezpečí úrazu,“ dodává s tím, že předchozí vedení radnice připravilo projekt, který však radikálně snižoval počet parkovacích míst.

„Tento projekt nakonec neprošel. My jsme chtěli prostor naopak rozšířit,“ vysvětluje Mothejzík. Proto se na náměstí zmenšila zelená plocha a komunikace a parkovací plochy se rozšířily. „Například prostor pro pěší se zvětšil téměř trojnásobně,“ tvrdí místostarosta s tím, že betonový povrch byl nahrazen žulovou dlažbou a žulovými deskami.

Rekonstrukce za přibližně 20 milionů korun, na kterou více než z poloviny přispěla Evropská unie, trvala od zimy do léta.

„Myslím, že se úprava povedla, čemuž jistě dává za pravdu množství turistů, svateb i fakt, že v letních měsících je i zvětšená plocha náměstí plně využita,“ zakončil místostarosta.