V pohotovosti budou třeba členky oblastního spolku Českého červeného kříže.

„Opět letos zajišťujeme hlídky zdravotního dozoru. Budeme je mít u pódia u brány na náměstí. u pódia pod Chodským hradem, při poutních mších svatých na Vavřinečku a při nedělním pořadu v letním kině,“ popsala Jana Hořeňovská, ředitelka OS ČČK Domažlice. „Do hlídek se zapojí 19 kolegyň,“ dodala.

Na nápor cestujících se chystají České dráhy. „Posílené budou běžné víkendové spoje, kdy zdvojíme vlakové soupravy RegioShark. Navíc rychlíky do Domažlic budou posílené o jeden vůz a pojedou s ním až do Schwandorfu a zpět,“ uvedla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Navíc dráhy mimořádně vypraví v sobotu i v neděli spoje, které jindy jezdí jen v pracovní dny. Jde o vlaky s odjezdy 10.25 z Bělé na Domažlice, z Domažlic ve 12.27 na Bělou, 16.21 z Domažlic-města na Plzeň, 21.45 z Poběžovic do Domažlic a 22.32 z Domažlic na Poběžovice.

Nejsilnější víkend v roce zažije i turistické infocentrum na náměstí. Zavádí proto mimořádnou provozní dobu. „V pátek bude otevřeno od 7:30 do 21, v sobotu od 8 do 22 a v neděli od 8 do 18,“ potvrdila vedoucí Jana Jankovcová.

Větší akci letos na Chodských slavnostech nechystá Česká obchodní inspekce.

„Vzhledem k tomu, že v minulých letech jsme na slavnostech zaznamenali problémy minimální, letos se do terénu nechystáme. V plánu máme jiné letní akce, takže na Chodské slavnosti opět dojde možná příští rok,“ konstatoval Jan Řezáč, ředitel inspektorátu ČOI pro Plzeňský a Karlovarský kraj.

POŽÁR LOUKY u Šitboře hasiči hasili v úterý odpoledne.
Hořelo na polích, loukách i u lesa