Kaplička prošla rozsáhlou rekonstrukcí před zhruba 15 lety a ačkoliv je v poměrně dobrém stavu, jsou některé vnější úpravy nezbytné.

„Kaplička dostane novou tvář. To znamená, že ji musíme zvenku celou oškrabat, očistit a pak celou nově natřít. Staré nátěry budou odstraněny ze zvonice, zdí, oken a dveří. Opraví se střecha, vymění se malá okénka. To, co zůstane původní, včetně dveří bude nově natřeno. Před vstupem do kaple položíme novou zámkovou dlažbu a upravíme i okolí kaple, aby to celkově dobře vypadalo," popsal rozsah prací Miroslav Jandečka, starosta Zahořan, pod něž Hříchovice spadají.

Rozpočet na opravu kapličky je cirka 120 tisíc korun a bude hrazen z obecní kasy.

„Oprava kapličky musí být dokončena do hříchovické pouti, která je 24. května."

Zahořanští opravili během posledních několika let kapličky ve všech svých spádových obcích.
„Hříchovická kaplička je čtvrtá a poslední v pořadí, protože už jinou nemáme. Opravili jsme kapličku v Oprechticích, Sedlicích, Zahořanech a letos došlo i na hříchovickou," pokračuje Jandečka.

Každoročně přispívají Zahořanští z obecního rozpočtu částkou do 50 tisíc korun také na kostel svaté Kunhuty ve Staněticích.

„Tento kostel je památkově chráněný. Je to krásná, ale stará stavba, která potřebuje neustálou údržbu. Kostel byl, dá se říci, zachráněn, když byla zbourána zchátralá budova bývalé školy. Prostor se otevřel a mohla vysychat a být opravena strana kostela, kam zatékalo a která byla celá podmáčená. Pokud nám to dovolí současný zákon, který nám do určité míry nedává takové šance jako dřív, budeme v tom pokračovat. Musíme to nějak zvládnout a prokousat se nekonečným množstvím smluv a žádostí," dodal zahořanský starosta.