Motoristé musí zpozornět. V Horšovském Týně začaly stavební práce v Masarykově ulici, další budou následovat v dalších ulicích v nejbližších týdnech.

Již před Velikonocemi docházelo k nezbytným přípravným pracím, mimo jiné i k instalaci strojů a techniky. V těchto dnech již započaly první výkopové práce. Zhruba kilometrový úsek ve směru na Mariánské Lázně čeká kompletní rekonstrukce.

„Jedná se o plynofikaci, dále se bude spolupracovat například s Cetimem, ČEZem, bude se opravovat komunikace, veřejné osvětlení,“ zmínil starosta Václav Mothejzík jen ve stručnosti.

Dále dodal, že se jedná o největší investiční akci města v tomto roce a podle horšovskotýnského zpravodaje je předpokládaná hodnota této veřejné zakázky 36 milionů a 281 tisíc korun.

Práce jsou prozatím v samém začátku, nicméně obyvatelům v Horšovském Týně způsobí řadu nepříjemností způsobených uzavírkami, výkopovými pracemi a objížďkami, které zpomalí plynulost dopravy.

Na silnici ve směru od Horšova ke křižovatce k průmyslové zóně je průjezdný jeden pruh, provoz řídí semafory. 

“Nejhorší je situace ráno a odpoledne, když se mění směny ve firmě Gerresheimer. To se na silnici potřebuje vejít nejvíc aut. Nepomůže ani to, kdyby řidiči chtěli Masarykovu ulici objet dolem po Vrchlického a Lidické. Na Masarykovu by se vrátili ještě v uzavřeném úseku,” popsala aktuální situaci jedna z obyvatelek panelového sídliště, které hraničí s Masarykovou ulicí.

Nicméně tato ulice není jediná, která projde v nejbližším období rekonstrukcí.

V průběhu dubna začne uzavírka dalších ulic, které si opravu vyžadují.

Na pořadu dne tak bude ulice Puškinova, kterou rovněž čeká rozsáhlá rekonstrukce, ovšem té již předcházela celková plynofikace Plzeňského předměstí. Dále se v ulici Tolstého bude upravovat povrch a opravám se nevyhne ani ulice U garáží.

Stanětičtí výletníci vyrazili v neděli na výlet na zříceninu Rýzmberk nad Kdyní.
Výletníci ze Stanětic vyrazili na velikonoční výšlap na zříceninu Rýzmberk