„Ve spolupráci s kulturním a informačním centrem pro přeshraniční spolupráci Bavaria Bohemia, které projekt finančně podpořilo, si vedení německé školy připravilo praktický workshop ‚So schmeckt es bei unseren Nachbarn‘,“ sdělila Deníku Anna Ježková.

Přeshraniční spolupráce mezi ZŠ Horšovský Týn a reálnou školou v Nabburgu vyústila v setkání.

Před kulinářskou předváděčkou, „jak se jí u sousedů“, žáci shlédli putovní česko-německou výstavu „Po stopách Židů“. Poté si osmáky převzal šéfkuchař Maier. Pod jeho profesionálním, ovšem i neméně zábavným dohledem se společně pustili do tříchodového menu. Čekala je vedle krémové polévky vepřová pečeně a sladkost na závěr.

„Největší úspěch měl dezert,“ zmínila žákyně sedmé třídy Martina Fictumová. „Čokoládové sufflé s ovocem. Chutné jídlo jsme pak snědli společně,“ dodala. Pedagožka Ježková celé shrnula do podařeného a příjemně stráveného odpoledne, při němž se žáci naučili mnoho praktických dovedností. Odvážnější si dokonce popovídali i v němčině.