Příslušníci z horšovskotýnského oddělení se provizorně přestěhovali do Domažlic, do areálu tamního územního odboru v ulici Kosmonautů.

Vedení odboru zahájilo jednání s vedením města a podle všeho by se policisté měli do Horšovského Týna vrátit již brzy do nových prozatímních prostor.

„Nabídli jsme policistům volné nebytové prostory ve zdravotním areálu u kruhového objezdu naproti stadionu, které mohou začít využívat prakticky okamžitě," uvedl starosta Horšovského Týna Josef Holeček. „Druhou možností bylo, že by policisté dohlíželi na Horšovský Týn ze služebny v Domažlicích. To by se nám samozřejmě nelíbilo, chceme, aby policisté byli tady ve městě," dodal.

„Máme zažádáno o smlouvu o výpůjčce nebytových prostor a věřím, že v nejbližších dnech se policisté na nové místo přestěhují. Nejpozději do 1. září," uvedl vedoucí domažlického územního odboru plk. Lubomír Martinec.

Připomíná však, že služebna ve zdravotnickém areálu bude pouze dočasným řešením.

„Bude věcí dalších jednání, jak situaci vyřešíme. Zda budovu obvodního oddělení na náměstí necháme zrekonstruovat, nebo jestli se vzhledem k vysokým nákladům na rekonstrukci nevyplatí postavit úplně novou služebnu. Anebo jestli se nám podaří najít nějaké vhodné prostory, které by nám město pronajalo," poznamenal Martinec.

Telefonní číslo na obvodní oddělení zůstává nezměněno 974 331 710. V případě nepřítomnosti policistů je v naléhavých případech možno zanechat vzkaz na záznamníku, případně zatelefonovat na bezplatnou tísňovou linku 158.