Desítky starých pneumatik ležících v katastru obce Draženov už zmizely.

„Gumy se u silnice objevily přes noc dva dny nato, kdy jsme na schůzi zastupitelstva řešili množství pneumatik, kterými kdosi zavezl stodolu v bývalé cihelně. Jeden ze členů zastupitelstva je tam náhodou objevil, když šel venčit psa. A hned druhý den jsme byli upozorněni na další černou skládku,“ uvedl tehdy Deníku starosta Draženova Petr Selnar.

Tehdy si Draženovští dělali z nepovolené skládky pneumatik těžkou hlavu.

„Napsal jsem tehdy majitelce pozemku, že jí tam vzniká černá skládka. Paní nelenila a podala na policii trestní oznámení na neznámého pachatele. Policie vše začala šetřit, sice nevím, co vyšetřila, ale pneumatiky jednoho krásného dne zmizely,“ pochvaluje si bývalý starosta, dnes místostarosta Selnar.

To, že skládka zmizí, nikdo ani nečekal.

„Měl jsem pro všechny případy připravenou takzvanou nouzovou variantu. Dohodl jsem se s místními zemědělci, kteří byli svolní, že si v případě potřeby vyhozené pneumatiky vezmou a použijí je na zatížení silážní plachty,“ prozradil možnost likvidace černé skládky Selnar.

To, zda pneumatiky zmizely také ze stodoly v bývalé cihelně, neví.

„Také jejímu vlastníkovi naše obec napsala dopis, ale nereagoval na něj. To, že gumy zmizí od silnice, nikdo příliš nečekal. Najednou byly pryč. Osobně si myslím, že tomu možná napomohlo právě policejní vyšetřování, ten, kdo je tam vyhodil, asi dostal strach. To nepředpokládala ani majitelka zmíněného pozemku,“ zakončil místostarosta Selnar.