„V současnosti probíhá výstavba mostu mezi Křimicemi a Radčicemi. Základy už jsou hotové. Nyní se pracuje na výstavbě pilířů, začali už jsme také s montáží skruže pro nosnou konstrukci mostu,“ vysvětlil Petr Koukolík ze společnosti Metrostav, která společně s firmou Berger Bohemia stavbu zhotovuje.

Výstavba západního okruhu za téměř dvě miliardy korun ulehčí dopravně přetížené Plzni – propojí čtvrť Bory se Severním Předměstím a výpadovkou na Karlovy Vary. Na hotový západní silniční okruh by měli řidiči vyrazit nejpozději v únoru 2023.

Stavba západního okruhu započala už v roce 2009 nultou etapou, kdy byl za 174 milionů korun vystavěn kruhový objezd na Borských polích. Na ni navázala první etapa, při níž byla od září 2012 do září 2014 za miliardu korun vybudována komunikace od Domažlické ulice do Křimic. V současné době probíhá dostavba druhé části západního okruhu.

Hned devět jmen spojených s inscenacemi plzeňského Divadla J. K. Tyla se objevilo v nominacích na letošní Cenu Thálie. V užších nominacích je Michaela Štiková Gemrotová (na snímku) za titulní roli v muzikálu Elisabeth.
Plzeňské divadlo má devět nominací na Cenu Thálie, zabodoval hlavně muzikál