Počasí bylo jako na objednávku, pár ochotných rukou na přípravu celé akce se také našlo a tak se děti mohly po čtvrté odpolední pustit do plnění rozličných dovednostních, ale i znalostních úkolů. Skákání na balonu s cecíky, hod na basketbalový koš, hádání předmětů rozložených na dece a odkrytých jen na krátký okamžik, střelba z umělohmotných maket pušek i z opravdové vzduchovky a pár dalších disciplín bylo hračkou proti poznávání druhů stromů podle větví, rozložených na trávě. Tento úkol měl na starosti člověk nadmíru povolaný - místní revírník Karel Kacerovský. Větviček bylo 30, poznat například listy kaštanu, bezinkový květ anebo lískový ořech nebyl problém, odlišit od sebe různé druhy jehličnanů anebo olší už dalo zabrat i některých dospělým, kteří vlastně uprostřed přírody žijí od narození!

Soutěž všichni pojali se vší odpovědností a po jejich skončení už na děti čekaly nafukovací čluny a duše z náklaďáku a v krásně čisté a kupodivu i relativně teplé vodě před časem zrekonstruované požární nádrže vypukla ta pravá oslava léta.

Pekelné léto začalo s Harlejem.
FOTO, VIDEO: Peklo začalo s Harlejem

Občerstvení měl se svým týmem na starosti starosta TJ Sokol Josef Šváb, místostarosta Tomáš Franc a další členové zajišťoval hladký průběh dění na břehu i ve vodě, dospělí, jichž přišel možná stejný počet jako dětí, se mohli po delší době znovu setkat a poklábosit nejen nad pivem či limonádou, ale i nad plamenech ohně opečenými buřty.

„Je tady celkem 26 dětí, z toho místních 10,“ zhodnotil odpoledne jednatel Jiří Grösl, „což je dost a přibližně to odpovídá našemu odhadu. Takže spokojenost.“

A pokud nepřijde zase nějaké pandemická pohroma, můžou se všichni těšit na začátek září, kdy Sokol pořádá u příležitosti podzimní pouti hned dvě pohybové akce pro dospělé i pro děti.

Zdeněk Huspek

Krajská výstava psů ve Staňkově.
PODÍVEJTE SE: Od dogy po čivavu. Na letišti soutěžili psi.