„Jsme rádi, že se ples vrátil sem do hotelu Šumava, líbí se nám tady víc, je zde víc místa,“ komentovali Nikola a Martin Bláhovi, kteří chodí na plesy pravidelně. Naopak další pravidelná návštěvnice Lenka Váchalová sdělila: „Se sestrou chodíme každoročně a více se nám líbilo prostředí zámku, protože nám přišlo víc slavnostnější.“

Jelikož šlo o první ples sezóny přišla jako vždy spousta návštěvníků. Celým večerem tanečníky provázela kapela Caroline Band. Jako první host vystoupil Modrý cimbál Romana Veverky, který hrál kromě tradičních lidových písní i rockové balady, které sklidily velký úspěch. „Vystoupení Modrého cimbálu se mi líbilo, bylo to příjemné oživení večera,“ řekla Šárka Váchalová návštěvnice plesu.

„Pro hosty jsme připravili pestrý program. Kromě vystoupení Romana Veverky, se lidé mohli těšit také na slosování o ceny, dámskou volenku a večer zakončilo půlnoční překvapení, o kterém se do poslední chvíle nevědělo. Vystoupila akrobatická skupina Losers,“ prozradila ředitelka kulturního zařízení Leona Císlerová. V ceně vstupenky bylo připravené malé občerství a večer zpestřil také foto koutek s kulisami, kde se lidé mohli nechat vyfotit a hned si vytisknutou fotku odnést. „Je super, že je tady tato možnost,“ komentovala Aneta Pravdová.

Chovatelský trh v Únějovicích.
Chovatelé v Únějovicích se předvedli na tradičním chovatelském trhu