Při besedě s prezidentem mu v zaplněném sále MKS Domažlice popřála hodně zdraví.

„Také hodně síly, abyste ustál všechny invektivy vůči vám," dodala.

„Jsem také zdravotně postižený, protože se pohybuji na biologických protézách, jak říká dr. Kolář, protože mně na dolních končetinách odumřely nervy. Ono to moc nebolí, a když to bolí, tak na to existují nějaké léky. Tak se musím pohybovat o holi," svěřil se se svým zdravotním problémem prezident.

Navázal pak vysvětlením svého předchozího, silně zmedializovaného výroku o začleňování postižených dětí do běžných třídních kolektivů. Zmínil, že byl z kontextu vytržen jeho výrok, když mluvil o začleňování dětí ze druhé ze tří kategorií handicapovaných. Poukázal na problém jejich možné šikany.

„Moje maminka říkala, že dětská krutost je horší než krutost dospělých. Šikana může zanechat v duši šrámy do konce života," uvedl prezident.

„Kdyby vždy lidé pozorně poslouchali, co říká, nemohla by být tak silná kritika. Má zvyk, že vždy svými výroky někoho nadzdvihne, ale je to jeho styl obrany. Jinou než slovní nemá. Mnozí jeho slova vytrhnou z kontextu. Je ale pravda, že si na jednotlivá slovíčka pozor nedává a pak je z toho aféra," uzavřela Anna Váchalová.