Čtyřpatrový a několik let nevyužívaný hotel Družba v Domažlicích změnil majitele. Nový investor jej chce proměnit v ubytovnu hotelového typu a v suterénu vzniká pekárna.

Ta by měla začít s pečením už v první polovině května. „Počítáme i s pekařským krámkem. Nabízený sortiment chceme rozšiřovat podle zájmu zákazníků,“ říká provozovatel pekárny David Koriták.

Kromě pekárny podle něj majitel, který objekt koupil od ZKD Sušice, počítá i s obnovou vinárny a restaurace. „Samotný čtyřpatrový objekt s více než čtyřiceti hotelovými pokoji, z nichž každý má vlastní sociální zařízení, by měl s největší pravděpodobností sloužit jako ubytovna hotelového typu,“ přiblížil budoucnost Družby Koriták.

Přestože kdysi vyhledávaný hotel nefunguje už řadu let, prostory uvnitř jsou dosud v solidním stavu. „Stačily jen nějaké drobné vnitřní úpravy, jako bylo vymalování pokojů,“ dodává Koriták.