Dokonce i dražba lahve lahodného vína byla tentokrát součástí tradiční degustace vín z vinařství Petra Skoupila, kterou v sobotu uspořádala restaurace Kryštof Kolumbus. Přes urputný boj si na vínu nakonec pochutnali Plzeňáci, kteří byli ochotni zaplatit 720 korun. Milovníci vína mohli ochutnat 13 druhů vína. „Dnes začínáme netradičně nultým vzorkem, kterým je Ryzlink Vlašský,“ uvítal návštěvníky Jaroslav Šimek, obchodní zástupce vinařství. Ten se ujal slova po celý večer a vyprávěl nejen o původu ochutnávaných vín, ale zmínil také záludnosti zpracování a uchovávání lahví s vínem. První polovina večera patřila vínům bílým. Po krátké přestávce na ochutnání lahůdek z bufetových stolů přišlo na řadu víno růžové, které hostům „zamotalo hlavu“. Jaroslav Šimek se totiž zeptal: „Jak se získává růžové víno?“ Přes několik chybných tipů se dočkal správné odpovědi. “Víno kvasí kratší dobu než červené,“ tipnul si jeden z hostů, kterému pak byla odměnou celá lahev. Poté následovala vína červená a pomyslnou třešinkou na dortu bylo na závěr Rulandské šedé s obsahem 32,4 g cukru na litr.