„Počasí nám konečně dovolilo vyrazit na nátěry. Prvně jsme se na Čerchov vydali 20. května. Ve čtyřech lidech jsme natřeli šindele dřevěné nástavby rozhledny a dřevěné podlážky ochozu. Obnášelo to ošetřit speciálním ochranným nátěrem přibližně 102 metrů čtverečních plochy, na což jsme spotřebovali přibližně 12 kg barvy," popisuje práce turistů na Kurzově věži předseda klubu Petr Matějka.

Další brigády si na Čerchově udělali turisté v pátek 30. května a v pondělí 2. června.

„Členové KČT Domažlice Bílek, Doubek, Krčma a Traxmandl opravili hrany schodů v horní části věže. Již poškozené černé gumové hrany schodů byly odstraněny a na jejich místo přišly nové, žlutě zářící protiskluzové hrany. Tím došlo k dalšímu vylepšení věže do nové sezóny. Rozhledna je tak opět připravena přivítat nové návštěvníky," konstatuje Matějka.

Na sobotu 21. června připravili domažličtí turisté Vítání léta – celodenní výlet na Čerchov.

„Pojedeme z domažlické zastávky vlakem v 8.30 hodin do Babylonu. Odtamtud se vydáme přes Sokolovu vyhlídku a údolí Bystřice na Čerchov. Zpět počítáme s pochodem do do Trhanova a návratem vlakem do Domažlic. Trasa má zhruba 15 kilometrů a účastníci, které povede Karel Bílek, budou muset překonat převýšení 500 metrů," zakončil pozvánkou na Čerchov Matějka.

Jak je otevřeno

Kurzova věž je nyní otevřena o sobotách a nedělích v době od 10 do 17 hodin, o prázdninách pak nově denně ve stejnou dobu.

Během září a října bude Kurzova věž přístupná o sobotách, nedělích a svátcích také od 10 do 17 hodin. Skupiny výletníků se mohou o případném zpřístupnění rozhledny mimo uvedenou dobu domluvit se správkyní p. Talašovou na tel. čísle 606 299 010. 

Pro ty, kteří nemohou absolvovat na vrchol pěší cestu z Capartic, přinášíme jízdní řád autobusu.

Turisté se při brigádách na Čerchově činili.