„Při společném jednání představitelů města, společnosti Domažlické městské lesy a dalších zainteresovaných na výstavbě i budoucím provozu pivovaru padlo rozhodnutí uvařit pivo s předstihem,“ uvedl místostarosta Stanislav Antoš. Důvod vaření piva v předstihu je prostý – pivo musí nějakou dobu zrát a ideálně k tomu potřebuje nejméně měsíc.

„Hrozilo, že pivovar, pivnice i restaurace zůstanou po kolaudaci nasucho. Stejně tak by marně uplynul podstatný kus prázdnin, které na sklonku koronavirové pandemie slibují zvýšený domácí turistický ruch,“ pokračoval Antoš.

Domažličtí sládci tak využili volnou kapacitu pražského Břevnovského klášterního pivovaru sv. Vojtěcha, kde dle receptury domažlického piva uvařili první Domažlickou 12.

V současné době tak probíhají dva procesy. Při prvním pivo odpočívá a zrajev tancích. Druhým procesem je kolaudační řízení samotné pivovarské budovy.