Kino v druhém největším městě v okrese, v Horšovském Týně, prodělalo digitalizaci před více než rokem, a i když se návštěvnost podstatně zvýšila, vedení kina stále hledá nové způsoby jak přilákat více diváků.

Například na tuto sobotu připravilo horšovskotýnské kino pánskou a dámskou jízdu – od 17 hodin se v kině pro všechny dámy bude promítat romantická komedie Lásky čas, která bude spojená s ochutnávkou výrobků Nestlé, od 19.30 si pak mohou hlavně pánové užít závodní film Rivalové zpříjemněný ochutnávkou piva.

„Snažíme se tak zpestřit samotná představení, například při promítání na Mezinárodní den žen jsme rozdávaly květiny a i taková drobnost návštěvnice potěšila," poznamenala ředitelka MKZ Horšovský Týn Leona Císlerová.

Oblibu si v Horšovském Týně rychle získaly věrnostní kartičky, kino nabídlo dárkové poukazy na filmy a kulturní pořady, tento podzim láká zejména mladé lidi na slevy pro páry a rodiče s dětmi na výhodné rodinné vstupné.

Horšovskotýnské kino také nabízí rezervaci vstupenek přes internetové stránky MKZ Horšovský Týn.
„On-line rezervaci začali lidé překvapivě hodně využívat. Do budoucna uvažujeme i o tom, že bychom zavedli přímo i on-line předprodej," podotýká Císlerová.

On-line předprodej by měl nejpozději do měsíce začít fungovat i v Domažlicích.

„Právě se chystáme rozjet vstupenkový systém, kdy návštěvníci budou mít přes webové stránky idomazlice.cz možnost využít on-line předprodeje a rezervace lístků nejen do kina, ale i na divadlo a další pořady," uvedl Miroslav Černý z MKS Domažlice. Také připomíná, že od 2. prosince si budou moci lidé zakoupit zvýhodněný Vánoční balíček vstupenek na vybrané kulturní pořady a nově právě i na filmy v domažlickém kině.

Kina v Horšovském Týně i v Domažlicích mají možnost promítat i záznamy koncertů, muzikálů, oper, baletu nebo přímé přenosy fotbalových utkání. Milovníci hudby si tuto sobotu mohou v Horšovském Týně i Domažlicích užít 3D hudební zážitek Metallica: Through the Never a v pátek 15. listopadu do Horšovského Týna zajít na záznam rockového koncertu legendárních Rolling Stones.