Právě Mathiasovi se podařilo mezi dvaceti uchazeči u talentových zkoušek zazářit. Skončil na druhém místě a zajistil si tak přijetí na Pražskou konzervatoř a Konzervatoř Jaroslava Ježka. Mathias tak stál před velkým rozhodnutím. Nakonec u něj zvítězila Konzervatoř Jaroslava Ježka.

„Jsem rád, že jsem se na tuto školu dostal. Je to jeden z důležitých bodů, kterých jsem chtěl dosáhnout. Nestalo by se to, kdyby v domažlické ZUŠ nebyli tak skvělí učitelé, kteří mě na zkoušky připravili. Především můj učitel Kamil Jindřich,“ řekl mladý bubeník Mathias.

Jiří byl přijat na konzervatoř v Plzni, kterou půjde studovat po ukončení základní školy. „Chci poděkovat svému učiteli Kamilu Jindřichovi. Devítiletou profesionální výukou hry na bicí mě perfektně připravil ke zkouškám,“ sdělil Blacký.

Právě přípravám na přijímací zkoušky nebo soutěže se na ZUŠ věnuje zvláštní pozornost spojená s tvrdou přípravou. „Konkurence je velká. Za dobu, co vyučuji, složilo úspěšně přijímací zkoušky kolem patnácti žáků. Domažlická bubenická škola má letos další dva perspektivní absolventy, kteří se chtějí věnovat tomuto krásnému nástroji profesionálně. Na státní Pražské konzervatoři studuje nyní ve třetím ročníku můj absolvent Karel Kuneš. Každé přijetí mě samozřejmě velmi těší,“ uvedl učitel na bicí Kamil Jindřich.

Právě u bicích nástrojů je úspěšnost přijetí domažlických žáků nejmarkantnější. „Úspěšnost přijetí našich žáků na pražské a plzeňské konzervatoře je dlouhodobě značná. Jde však ale také o úspěchy našich bubeníků v soutěžích ZUŠ. Pravidelně se umisťují v celostátních kolech na předních místech,“ podotkl ředitel ZUŠ Josef Kuneš, podle nějž je ve škole díky tomu trvalý zájem dětí o studium bicích. Zájem je tak velký, že ho škola není schopna už ani uspokojit.

Z vernisáže výstavy.
Obrazy Tomáše Bíma jsou k vidění v Domažlicích