„Vedení města prostřednictvím starosty Miroslava Macha v něm vyjádří naši účast nad tragickou událostí v jejich hlavním městě, kterou vnímáme jako útok na svobodu slova jako základní hodnotu Evropy," informoval domažlický místostarosta Stanislav Antoš (KDU-ČSL).

Popsal i svůj pohled na středeční událost z pozice politologa i bývalého novináře: „Je to jednoznačně odsouzeníhodný čin. Podobně se na něj bude jistě dívat každý, kdo patří k civilizaci postavené na anticko-židovsko-křesťanských hodnotách, které spolu dospěly až do našeho světa svobody a tolerance v názorech. Z pohledu extremistů samozřejmě takové uvažování vůbec neplatí. jejich pohled na věc je naprosto odlišný od našeho vnímání světa," říká Antoš.

„Střet kultur se rýsuje, o tom není sporu. V takových chvílích si vzpomenu na to, jaké to pro nás v Čechách, na Moravě a v Rakousku bylo štěstí, když naši předci v roce 1683 odrazili Turky od Vídně. Taková událost není tak vzdálená od současnosti. Nechci házet všechny muslimy do jednoho pytle. Islám je složen z mnoha proudů, často velmi odlišných. Teď se potýkáme s tím nejagresivnějším z nich," uzavřel Stanislav Antoš.