Instalace startuje již v pátek 14. 12. „Řidiči musí počítat s dopravním omezením, protože pracovníci Domažlických technických služeb a městského kulturního střediska budou stavět zázemí pro vánoční trhy,“ uvedla mluvčí radnice Kristýna Bublová.
Instalovat se budou jak prodejní stánky, tak i stoly pro občerstvení.

„Novinkou letos bude technické zázemí pro trhovce. Konkrétně se jedná o rozvodnou skříňku za 30 tisíc korun, která je zapuštěná v zemi u kašny. Tím by se mělo předejít občasným výpadkům proudu, ke kterým v minulosti docházelo a na než prodejci poukazovali,“ popsal místostarosta Stanislav Antoš.

Zároveň doplnil, že atmosféru na náměstí dotvoří i živý betlém. „Dvourozměrný betlém, který bývá umístěný v kostele, bude na náměstí u kašny. Dále zde budou ovce s jehňaty, ovšem až od pondělí.“A to z důvodu bezpečí zvířat. Přes víkend by mohlo hrozit, že je lidé budou krmit tím, co jíst nesmí. Od pondělí zároveň začne tradiční Hudba u stromečku. Kulturní doprovodný program bude až do 23. 12. Postupně vystoupí místní dětské sbory, seskupení Hlasoplet, Trubači OMS či sbor Canzonetta. „Trhem bude denně procházet ponocný a hned v pondělí bude k vidění ohnivá show,“ doplnila Bublová.

Na domažlickém náměstí se sešlo 633 lidí, aby si zazpívalo vybrané koledy.
FOTO, VIDEO: Chodsko zpívalo koledy s Deníkem i s ponocným