V první lednový sváteční den se u vloni obnovené kaple svatého Prokopa sešli poběžovičtí občané, aby si vyslechli několik tematických písní v podání žáků základní školy vedených Jitkou Svobodovou a doprovázených na kytaru ředitelem školy Vladimírem Foistem.

Poté, v krátkém proslovu před šedesátkou přítomných, popřál starosta města Mgr. Hynek Říha poběžovickým občanům pevné zdraví, všechno nejlepší do právě začínajícího roku a vyzval přítomné, aby se chopili připravených pohárků se šumivým vínem a společně si na úspěšnost roku 2015 připili. Přípitek byl připraven i pro nezletilé návštěvníky, kteří si mohli přiťuknout nealkoholickým nápojem.

Část lidí se poté odebrala po silničním obchvatu o kousek dále, kde bylo připraveno vypouštění balonků přání. Každý měl možnost získat zdarma balonek a napsat na něj své přání do nového roku.

Když se mu pak jej podařilo opatrně rozbalit, připevnit pod něj kostku paliva a to nad plamenem zapálit, aniž by velmi křehký balonek poškodil. Mohl proto po chvíli sledovat, jak se jeho svítící přáníčko šplhá vzhůru k měsíci, aby za několik okamžiků připomínalo malou hvězdu na potemnělém nebi, než se zcela ztratilo kdesi nad obcí Zámělíč.

Bylo to velmi působivé a všichni přítomní byli z vypouštění balonků nadšeni. Díky za tento skvělý nápad, který by se měl stát novou novoroční tradicí města, a za jeho osobní realizaci patří pracovnici MKIS Poběžovice Dominice Adamcové.
Vojtěch Kotlan