Diakonie Západ poskytuje již od roku 2013 na Domažlicku a Horšovskotýnsku službu Adite pro náhradní rodiny. Její hlavní činností je doprovázení pěstounských rodin.

„Jelikož mají pěstounské rodiny povinnost vzdělávat se, pořádáme pro ně klubová setkání, během kterých probíhá vzdělávání pěstounů a pro děti jsou pokaždé připravené vzdělávací nebo poznávací aktivity. Právě pro tyto aktivity hledáme ochotné dobrovolníky, které baví práce s dětmi a chtěli by se do aktivit s dětmi zapojit," uvedla sociální pracovnice z Adite pro náhradní rodiny Veronika Stahlová.

Pro děti z náhradních rodin Adite realizuje také doučování, jelikož je však obtížné někoho pro tuto pomoc najít, hledá dobrovolníky pro doučování dětí z pěstounských rodin.

„V současné době nám na Domažlicku fungují tři dobrovolníci, kteří nám pomáhají s realizací klubových setkání nebo s doučováním dětí z pěstounských rodin. Tento počet je však vzhledem k počtu dětí umístěných v náhradních rodinách stále nízký," podotkla Stahlová.

Náplní dobrovolnické práce je tedy doučování dětí z pěstounských rodin a dále pohybové a výtvarné aktivity s dětmi v rámci Klubů pro pěstounské rodiny, letních pobytové táborů, jednodenních setkání pěstounských rodin a víkendových setkání.

Diakonie nabízí praxi v oboru volnočasových aktivit pro děti, metodické vedení a podporu sociálního pracovníka pro náhradní rodiny, reference po ukončení činnosti.

Bližší informace na telefonním čísle 605 226 290.