Memorandum určuje, s kým bude dále město jednat o podrobných podmínkách chystané výstavby. V lokalitě Kozinovo pole by tak mělo vzniknout více než sto bytových jednotek. Na základě budoucích jednání a v případě dohody pak město prodá developerovi potřebné městské pozemky pro výstavbu.

Komise pro strategický rozvoj, dopravu a bezpečnost doporučila na základě podkladů od dvou přihlášených developerů, aby město uzavřelo memorandum s firmou Proxus. S doporučením komise se ztotožnilo třináct z jednadvaceti zastupitelů.

Pět zastupitelů (celý klub Pirátů a Jan Pangrác z KSČM) v hlasování upřednostnilo projekt společnosti První chodská develop.

19. prosince loňského roku zastupitelstvo přijalo záměr prostřednictvím soukromého investora vystavět bytové domy v této lokalitě.

Zároveň bylo rozhodnuto, že do 31. ledna mají zájemci o výstavbu předložit své nabídky,“ shrnul historii schvalovaného memoranda starosta Zdeněk Novák. Své studie předložily dvě zmíněné firmy, obě v nich deklarovaly, že by rády postavily zhruba 130 bytů v několika objektech, na realitním trhu by je nabízely postupně po ukončení stavby jednotlivých domů. Přesný počet vznikajících bytů, velikost a třeba i uspořádání domů včetně parkovacích míst bude předmětem dalších jednání a upřesněného projektu.V nově budované části největšího domažlického sídliště bude nezbytné vybudovat i novou dopravní a technickou infrastrukturu – nové místní obslužné komunikace včetně chodníků a parkovišť, prodloužení kanalizačních stok a vodovodních řadů, veřejného osvětlení a teplovodu. „Předpokládá se, že město bude vlastníkem této nové veřejné infrastruktury a zároveň zůstane vlastníkem veškerých pozemků tvořících veřejná prostranství, předmětem prodeje soukromému investo rovi by tedy byly pouze zastavěné části pozemků, na nichž se budou nacházet jednotlivé bytové domy,“ uvedla na webu města Jindřiška Deckerová z odboru správy majetku. Prodej postavených bytů bude plně v režii vybraného developera.

Ilustrační foto
Zranil ředitele. Podmínku odmítl, půjde k soudu