V neděli 30. dubna je mohli řidiči na trase Meclov – Ohnišťovice vidět partu uklízečů odpadů. Pětikilometrovým úsekem se brodili ve škarpách podél silnice, aby pročistili zanesená místa od odpadků projíždějících aut. Za celou trasu bylo vysbíráno celkem 13 pytlů odpadků, které jsou podpisem právě těch, kteří si s odpadem zřejmě nezatěžují hlavu.

A co jednotlivé děti vzkazují těmto nezodpovědným lidem? „Měli by si sami zkusit na vlastní kůži, jak únavné je odpad vysbírat. Měli by za své jednání být potrestáni pokutou. Měli by jít příkladem dětem, a ne děti příkladem dospělým. Měli by se snažit zamyslet se nad svoji leností a uklidit své odpadky jiným způsobem. Měli by chránit přírodu a ne ji zatěžovat odpadem.“

A přidáváme i nejkrásnější rozumování dětí: ..ach jo, asi žijeme v době plastové a plechovkové! …napíšu prezidentovi, ať jsou viníci potrestáni za ohrožení přírody! …když první výrobce vymyslel plechovku, měl na ni napsat, že se nevyhazuje do přírody! Brigádu spoluorganizoval i spolek Vespojení z Meclova.

Jana Buriánková, Jana Kochová

Michaela Ivanová  z Boru u Tachova.
FOTO: Právě jsme se narodili