„Tábor byl zaměřený na vaření a inspirovali jsme se pořadem Kluci v akci. Za týden se děti naučily spoustu receptů z čínské, italské a řecké kuchyně. Vyrobili jsme si i vlastní kuchařku,“ řekla pracovnice Domina Lenka Kůstková s tím, že pro lepší představivost chodili s dětmi i do různých restaurací, kde společně ochutnávali pokrmy dané země.

„Nejdříve jsme ochutnali typicky české jídlo, jímž byly šlejšky a pak jsme navštívili také čínskou a řeckou restauraci. Protože v Domažlicích italská restaurace není, okusili jsme alespoň italskou pizzu,“ pokračuje Kůstková a dodává, že zároveň se děti seznámily i s kulturou dané země.

Děti byly rozděleny do tří družstev, z nich každé svými vlastnoručně vyrobenými jídly reprezentovalo jinou kuchyni.

Kryštof Štelcl ze Stráže byl v italském družstvu, a jak sám řekl, pizzu má velmi rád.

„Naučil jsme se dělat těsto na pizzu a až přijedu domů, určitě něco uvařím. Tábor byl bezva, příští rok přijdu znova,“ řekl.
Během týdne se děti naučily vařit slané i sladké pokrmy. Aby mohli jejich rodiče také ochutnat, připravily pro ně raut, kterým byl tábor slavnostně ukončen.

Všichni si společně pochutnali na minilodičkách s bazalkou a mozzarellou, minipizzách, kuličkách z mletého masa, čínské polévce, řeckém jogurtu, čínském rýžovém dezertu, ale nechybělo ani sushi a spousta dalších specialit.