A opět nepřijely s prázdnou – kromě několika tašek a pytlů s pečivem, mrkví a jablky přivezly dívky také šek na 34 tisíc korun z dražby korunky letošní vítězky. Jedná se o téměř polovinu výtěžku za dražbu korunky, druhá polovina putuje k Lukáškovi, klientovi o.s. Dobrý skutek na speciální klim terapii.

„Jako vždy najdou i letos tyto peníze v útulku rychle svůj účel," uvedla vedoucí útulku Blanka Schröpferová.

„Část peněz použijeme na nákup vitaminových preparátů pro naše koňské 'důchodce'. I je trápí některé neduhy stáří jako například artróza. Další část peněz schováme na dražbu stáda týraných koní v Rousínově u Rakovníka na konci října," vysvětlila.

Sličné krásky si během své návštěvy prohlédly všechny obyvatele záchranné stanice, letos tedy s výjimkou útulkových ježků, kteří se uložili k zimnímu spánku časně a buzení jim neprospívá.

„Dívky rozdaly koním přivezené mlsky, za což se jim někteří koníci odměnili nejen zdařilým pózováním při focení, ale mnohdy také hojným oslintáním. Bylo vidět, že jablíčka jsou zdravá a čerstvá," smála se vedoucí útulku.

Po prohlídce stájí a čtyřnohých obyvatel stanice si všichni dali rádi teplý čaj na zahřátí, u kterého se pilně plánovala kampaň na záchranu stáda týraných koní v Rousínově, do níž se Dívka Šumavy také zapojí.
„A před rozloučením jsme dívkám 'zapůjčili' nejčerstvějšího a nejmenšího útulkového obyvatele – řekla bych, že kachňátko sklidilo skoro větší úspěch než všechna zvířátka dohromady," poznamenala Blanka Schröpferová a na závěr připojila poděkováni soutěži Dívka Šumavy za letošní předvánoční nadílku.

„Všem dívkám přejeme mnoho štěstí a zdaru v další kariéře a soutěži přejeme nejen mnoho dalších krásných dívek, ale také mnoho dalších úspěšných ročníků," dodala.