„Byla připravena i kuchařská show v podání profesionálního kuchaře, člena Asociace kuchařů a cukrářů ČR s mnohaletou praxí-Michala Purkmenského, který během večera připravil tříchodové degustační menu, kde základní surovinou byla samozřejmě také dýně,“ popisuje za organizátory Jana Šimková.
Všichni měli možnost ochutnat méně obvyklé kombinace chutí a dozvědět se i vychytávky a rady pro přípravu pokrmů z jednotlivých surovin. „Tento večer se ochutnávalo a hodnotilo 30 vzorků slaných i sladkých pokrmů. Do poroty usedl i přizvaný profesionál. Po ochutnání všech vzorků konstatoval, že všechno bylo „jedlé“, ale bylo toho moc,“ pokračovala Šimková.
Porota byla sestavena ze šesti členů. Dospěla k následujícím výsledkům: nejvíce bodů nasbíral dort ze záhrobí, připravila jej Katka od Sekorů se synem Štěpánem. Na druhém místě se také umístil dort, připravila jej Mirka Manowetzová a třetí cenu si zasloužily dýňové hamburgery, které připravila rodina Manowetzova mladší.
„Na závěr večera bylo opět připraveno Kvíčovické Bingo. Malé Bingo vyhrála Nikolka Fišerová a hlavní Bingo Jana Stauberová. Ta si domů odnesla dva poukazy na plánovaný obecní výlet do Prahy,“ uvedla závěrem Jana Šimková.