Protože skupina si letos připomíná 33. rok od svého založení, ponese se akce ve znamení velké oslavy. Muzikanti mají na playlistu 33 skladeb, včetně melodií z poslední desky Radosti života. Vystoupí i předkapela, jež zahraje právě 33 minut.

Hudebníci už se turné po České republice, jehož zastávkou je i chodská metropole, nemohli dočkat. „Moc se těšíme. Nucená pauza byla ještě delší než ta, kterou jsme měli loni. Stýská se nám nejenom po hraní, ale hlavně po našich fanoušcích,“ uvedl František Černý.

Po 141 letech se opět u domažlické štoly Škarmaň konala bohoslužba, kterou sloužil farář Miroslaw Gierga. Iniciátory akce byli členové spolku Domažlický dějepis.
Lidé se modlili za otevření štoly Škarmaň. Mše u ní byla po 141 letech

Tentokrát na koncerty přizvali Jana Koláře. Kromě toho přišli ještě s jednou novinkou – na každém místě se představí jiná regionální předkapela. „Rozhodli jsme se vypsat konkurz a všechny kolegy hudebníky pokorně vyzýváme, aby se přihlásili. Ty nejlepší vybereme a zahrajeme si spolu,“ sdělil Karel Holas. Doplnil, že předkapela pak s nimi jedná píseň natočí ve studiu. Bližší informace lze najít na webových stránkách Čechomoru. Ostatně tam je možné si koupit i vstupenku na čtvrteční koncert, který začíná v 19 hodin.