Peticí se Pocinovičtí rozhodli bojovat proti plánovanému zrušení čtyř vlakových spojů, na nichž je jich mnoho závislých.

„Pocinovice nemají autobusové spojení do Klatov ani do Domažlic a lidé jsou závislí pouze na železniční dopravě.,“ říká starosta obce František Rada.
Svůj nesouhlas vyjádřilo pod peticí 350 lidí z Pocinovic a přidali se k nim obyvatelé i z Chodské Lhoty a Loučimi, kterých by se zrušení spojů rovněž dotklo.

Zrušeny měly být tyto spoje z Domažlic v 7:48 a 19:47, vlak s odjezdem z Klatov v 10:22 a vlak s odjezdem z Janovic v 20:32.
„Do Klatov dojíždějí lidé k lékaři právě v 7:48, proto je tento spoj důležitý. Na tento vlak také navazují spoje na Plzeň, Prahu, Železnou Rudu a Horažďovice. Vlakem s odjezdem v 10:22 z Klatov se pak občané vrací od lékaře nebo z nákupů a úřadů. Vlak, který z Domažlic odjíždí v 19:47, je zas přípojem na mezinárodní vlak z Prahy, kterým jezdí studenti dojíždějící do zaměstnání turnusově a další cestující. Vlak z Janovic s odjezdem ve 20:32 je posledním přípojem z Prahy, Plzně a Železné Rudy pro pracující, studenty a ostatní cestující. Zrušení těchto spojů by podstatně snížilo dopravní obslužnost obce, a tím i naši životní úroveň,“ zdůvodnil nevoli občanů Rada.

Petici odeslali Pocinovičtí v červenci firmě POVED jako plzeňskému organizátorovi veřejné dopravy. Dnes to vypadá, že Pocinovičtí svůj boj vyhráli. „Potvrzuji, že cestujícím na úseku tratě 185 Domažlice-Klatovy (přes Pocinovice) neubyl žádný vlakový spoj. Došlo pouze k některým drobným časovým posunům, a to hlavně z důvodu zajištění návazností,“ sdělila jednatelka  společnosti POVED Zdeňka Kmochová.

Místní jsou spokojeni. „Jsem sice jen chalupářka, ale trávím tady dost času. Navíc nejsem řidič, takže pokud by tyto vlaky nejezdily, musela bych pokaždé volat syna. Takových lidí je tu víc. Nebojím se říci, že zrušení těchto spojů by byla pro obec zkáza.“