Akce plná energie, empatie, chuti pomoct Matýskovi a jeho rodině, ale i zábavy a sportu vypukne v sobotu 7. května ve Štítarech. Právě zde se totiž zrodila myšlenka na dobrý skutek, konkrétně u místních dobrovolných hasičů. Nejen, že byli i tvůrci názvu charitativního běhu, ale i tratí. Touto dobou se na několik různě náročných tratí, jež jsou vhodné jak pro amatéry, zkušené běžce, turisty či pejskaře, jelikož je možné vzít s sebou své čtyřnohé chlupáče a vyzkoušet si canicross, připravuje více než stovka registrovaných a nejen sportu chtivých duší. Každý si přijde na své.

Souběžně se sportem bude totiž na místě k dispozici doprovodný program. První části se chopí policejní instruktoři, vše ve spolupráci s Policií ČR, a předvedou, jak dopadnout pachatele při trestném činu. Zároveň ukáží i sebeobranu založenou na vojenském bojovém systému MUSADO, který se zaměřuje i na boj zblízka a je určený výhradně pro výcvik armády, policie či jiných bezpečnostních složek.

Food Festival v romantickém areálu chotěšovského kláštera navštívili milovníci pochoutek.
OBRAZEM: Na prvomájovou neděli v Chotěšově pily a hodovaly stovky lidí

O druhou část programu se postará Kynologický klub Psohlavec z České Kubice. Nezisková organizace Chodská naděje, jež běh ‚Pošli to dál‘ zaštiťuje, s nimi spolupracovala již při předchozích charitativních akcích. Dle slov předsedkyně organizace Lenky Surmajové byla spolupráce se zkušenými výcvikáři skvělá, takže se další spolupráce nabízela takřka sama. Letos Psohlavec předvede návštěvníkům novinku, takzvané agility, přičemž psy bravurně překonávají různé překážky. Dalším zpestřením bude Modelklub Klenčí pod Čerchovem s celou řadou modelů létajících strojů, které – až na velikost – vypadají jako skutečné a zaujmou mladé i dospělé.

Všichni do nadcházející soboty vkládají pozitivní energii i srdce. „S neskutečným obdivem sledujeme velkou podporu všech zúčastněných na pořádání běhu, ať už jako běžci, nebo pozvaní hosté, kteří svoji účastí dopomohou ke zpestření celé akce,“ říká předsedkyně Surmajová, která nezapomněla myslet i na dětské návštěvníky či děti registrovaných běžců. O ně se postará skautská skupina Junák, středisko Lípa z Prapořišť u Kdyně. Nachystali pro ně celou řadu her i malých odměn. Sladké překvapení pro ně přichystali i modeláři z Klenčí v podobě bonbónového deště shozeného z jednoho z letadel.

„Myslím, že mluvím za všechny, kteří se podílejí na pomoci Matýska Šebelíka z Hostouně. Nesmírně si cením každé pomoci, lidí a obří energie, kterou do toho vkládají. Doufáme, že společně vytvoříme báječnou atmosféru plnou pozitivní energie,“ pokračuje Lenka Surmajová a dodává, že celý výtěžek ze startovného a chystaného občerstvení bude předán rodině Šebelíků.

Večer pak bude zábava pokračovat hudbou a jídlem, konkrétně s kapelou Švorc.

Z místa nehody v Domažlicích.
Nehoda tří vozidel v Domažlicích: zraněné dvě děti a žena